טלפון     050-9693200    
דף הבית

מתכון לעוגת דובדבנים טריים

מתכון לעוגת דובדבנים טריים
מאת: ארנה מוסל אסף

 

אצלנו במושב יש טקסים ומחוות במשך שנים- כל אחד מפרגן לשכנים שלו מהתוצרת המיוחדת שלו,
אחת מכינה ריבות, השני אלוף בהכנת החמוצים והשלישי מגדל להנאתו תרנגולות חופש שמביאות
לעולם ביצים טעימות ובריאות. לכל תוצרת הזמן שלה בשנה, וככה יוצא שלאורך כל השנה יש רכבת
של החלפת מחוות בין הבתים הסמוכים, והחגיגה גדולה.

לשמחתי הרבה, אצלי בשכונה גברת מלכה שהמומחיות שלה היא הכנת עוגת דובדבנים לפי מתכון
שעובר במשפחה ומקבל שדרוג וטאץ' אישי לאורך השנים.
איך שמגיע חודש מאי אנחנו מתחילים להציק לה בשאלות, מתי כבר תכנס אלינו עם העוגה
המנצנצת, הריחנית, עם המרקם המדויק ועם שפע הטעמים שמייצר הדובדבן שפעולת האפייה עוד
יותר מעצימה ומדגישה את טעמו המיוחד.

אז עכשיו תורכם, ראשית לרכוש דובדבנים טריים או לקטוף אותם מהעץ באחד מאתרי קטיף
דובדבנים שנפתחים בד"כ בחודש מאי, וככה תרוויחו גם אטרקציה חוויתית לכל המשפחה וגם קינוח
מענג שכל ביס ממנו ממלא את הפה בחגיגה של טעמים

מצרכים:
4 ביצים גדולות
1 כוס שמן
300 גרם סוכר לבן/חום
1/2 כפית גרידת לימון
60 מ"ל חלב או תחליף כמו שיבולת שועל / שקדים / סויה
200 מ"ל שמנת חמוצה או יוגורט סויה
350 גרם קמח לבן / קמח שקדים / קמח כוסמין
1 כף אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
450 דובדבנים טריים

אופן הכנה:
ראשית, הכי חשוב להוציא את הגלעינים (מה שנקרא, לגלען). בעזרת מגלען או שיטות סבתא ידניות
כמו דחיפת קש או הוצאה עם מחט, ובכל מקרה לא לחשוש שהדובדבנים נמעכים או משנים מעט
צורה במהלך הגלעון.
במקביל, נחמם תנור ל200 מעלות ונשמן תבנית עם מעט חמאה או תרסיס שמן זית.

נעביר לקערה את כל המצרכים מלבד הקמח, האבקה והדובדבנים ונערבב ידנית או עם מיקסר- לא
יותר מידי, רק עד שהתערובת הופכת אחידה וללא גושים.
נוסיף את הקמח ואבקת האפייה ונערבב עוד קצת.

נעביר את הבלילה לתבנית, ונפזר מעליה את הדובדבנים תוך כדי שאנחנו מעט משקיעים אותם לתוך
הבלילה.

ועכשיו, ההמלצה של גברת מלכה היא לאפות בצורה מדורגת כלומר 10 דקות בחום של 20 מעלות
ואז עוד 20 דקות על 180. אבל אם אין לכם זמן או סבלנות להתעסקות הזאת, גם אפייה אחידה
תעניק להם עוגת דובדבנים מצנצנת ומשגעת. הכניסו ל160 מעלות לכ50 דקות, בדקו עם קיסם
ובמידת הצורך הוסיפו אפייה לכמה דקות נוספות.

את העוגה שמרו בטמפרטורת החדר מכוסה במגבת קלה, ולאחר 12 שעות (בהנחה בלתי סבירה
שהיא תשרוד את בני הבית) העבירו אותה לקירור.
אם הגשת אותם לאחר שהייתה במקרר- תנו לה חימום קליל בתנור (בבקשה לא במיקרוגל), פזרו
מעט אבקת סוכר, שימו ליד כדור גלידה וניל ויש לכם קינוח.