טלפון     050-9693200    
דף הבית

5 משקאות דובדבנים

5 משקאות דובדבנים
מאת: ארנה מוסל אסף

 

בחודשים מאי יוני חוזרים לחיינו שפע פירות יער אהובים ומתוקים, בניהם גם המלך הבלתי מעורער הלוא הוא הדובדבן על זניו השונים. מי שטעם בחייו דובדבן טרי היישר מהעץ, יודע איזה הבדל משמעותי יש בטעם, במרקם ובפריכות – ולכן אצלנו בבית לא מוותרים כל שנה על קטיף דובדבנים באחד מאתרי הקטיף העצמי בצפון, וחוזרים הביתה עם סלסילות מלאות בזהב האדום והמשובח הזה.

אחרי שמיצינו את ההתלהבות מהנשנוש הבלתי פוסק של הדובדבן במצב הטבעי שלו, אנחנו מתחילים לעשות ניסויים שמולידים אינספור של משקאות שנראים טוב, וכל כך כיף להתפנק איתם ביום קייצי על המרפסת.

אספנו לכם 5 מתכונים, אל תתביישו לשנות, להוסיף, לשחק עם זה – הדובדבן הוא חומר גלם שמקפיץ ומכניס עניין לכל משקה, כמעט עם כל שילוב ומינון שתבחרו בו. הדבר היחידי שחשוב שתקפידו ותיצמדו אליו הוא על הוצאת הגלעינים

שייק דובדבנים
2 כוסות דובדבנים ללא גלעין (בערך 30 דובדבנים)
1 בננה טרייה / קפואה
2 פרוסות אננס טרי / קפוא
1/2 כוס חלב פרה / שקדים / שיבולת שועל / סויה
1/2 כפית תמצית שקדים או כף דבש או 2 כפות סוכר או 2 שקיות סוכר וניל (לפי הטעם)
כפית חמאת בוטנים – לא חובה אבל מוסיפה טוויסט מגניב
2 כוסות קוביות קרח
מבלנדרים את הכל עד שמגיעים למרקם הרצוי, וזהווווו מעבירים לכוס יפה ומתענגים
 

לימונדת דובדבנים
1 כוס דובדבנים ללא גלעין
2 כפות סוכר או דבש
חצי כוס מיץ לימון או ליים
קצת גרידה של קליפת הלימון
מים קריםםםםם
נענע

מעבירים לקערה את הדובדבנים עם הסוכר ומיץ הלימון, נותנים להם לשהות ביחד מקסימום זמן שאפשר – החל מ10 דקות ועד שעה, זה מוציא ומגביר את הטעם הטבעי של הדובדבנים.
מועכים את הדובדבנים (אפשר עם בלנדר, אני אישית עושה את זה עם ידיים נקיות).
טועמים, מתקנים את הטעמים (עוד קצת מים, עוד קצת סוכר) ומעבירים לצינון או להקפאה!
אפשר להגיש כמשקה קר או כמעין ברד אקזוטי, בכל מקרה להגיש יחד עם עלי נענע 



סודת דובדבנים
1 כוס דובדבנים ללא גלעין
חצי כוס מיץ לימון או ליים
2 כפות סוכר
קרח
רוזמרין או נענע

מעבירים לקערה את הדובדבנים עם הסוכר ומיץ הלימון, נותנים להם לשהות ביחד מקסימום זמן שאפשר – החל מ10 דקות ועד שעה, זה מוציא ומגביר את הטעם הטבעי של הדובדבנים.
מועכים את הדובדבנים (אפשר עם בלנדר, אני אישית עושה את זה עם ידיים נקיות).
טועמים, מתקנים את הטעמים (עוד קצת מים, עוד קצת סוכר) ואז מאחדים עם הסודה (ממכשיר או מבקבוק – הכל תופס – רק לוודא שהסודה קרה ומבעבעת כנדרש)


מוחיטו דובדבנים 

הדובדבן נחשב סופר פופולרי בהכנת דרינקים למינהם, אנחנו נתמקד באהוב עלינו במיוחד -
ק"ג דובדבנים
30 מ"ל וודקה או רום
30 מ"ל סודה/ משקה מוגז בטעמים
20 מ"ל מיץ לימון
90 מ"ל מיץ אוכמניות או אננס

המתקדמים והסקרנים ישמחו לדעת שיש עוד שפע קוקטיילים הנשענים על דובדבן... כמו סנגריה (קרה או חמה) ואפילו הכנת ליקר
 

חליטת דובדבנים

מכניסים לקנקן את הדובדבנים אחרי שהוצאתם מהם את הגלעין.
שופכים מעל מים רותחים (חשוב, שיהיו רותחים ולא סתם חמים), ומכסים למשך כ15 דקות.
מיזגו לכוס דרך מסננת, אפשר להוסיף מקל קינמון וזהוווו קיבלתם צ'אי דובדבנים חם ומפנק.
ניתן להגיש חם או לקרר ולהגיש כמשקה צונן, לפי החשק, מזג האוויר והשעה ביום...
כמה דובדבנים? לפי הטעם שאתם אוהבים, אם חזק ועוצמתי שימו בנדיבות, אם אתם רוצים רק נגיעה של טעם מתוק שימו פחות 


עשינו לכם חשק? רוצו לצפון הגולן לאחד מאתרי הקטיף העצמי, לקטוף בעצמכם דובדבנים ממגוון אדיר של זנים, כחול לבן היישר מהחקלאי, ותרוויחו גם חוויה משפחתית מתוקה ומגבשת וגם תוצרת אדמה הכי טרייה ורעננה שיש